EYG Windows

Lovely little Goole conservatory makeover

John Naylor, Snaith, near Goole 

Why did they choose EYG?

  • Needed 30-year-old lean-to conservatory removing
  • Keen to replace single-glazed aluminium structure with double glazing
  • Wanted to create more useable living space on bungalow
  • Eager to revitalise a largely under-utilised area

What did we do?

The removal of an old aluminium conservatory held the key to this project’s success, which is why the initial design consultation focused on increasing the available floor space from around 48sqft to 64sqft.

Once this was agreed upon, it took a short time to extend and lay the new foundations in quick-dry cement.

After waiting a day to ensure the base had dried sufficiently, the beautiful lean-to conservatory was constructed – creating a peaceful room which overlooks the east-facing garden.

“The old conservatory was about 30 years old, had single glazing and was little more than a cold room that was used for storage. You certainly couldn’t sit in it during winter,” said John, of Butt Lane in Snaith, near Selby.

“Now I enjoy going in there to eat my breakfast, read a book and watch the birds."

 

How long did it take?

  • A simple but stylish addition, this project took just three days to complete.
  • Homeowner John added: "It’s an excellent investment and it’s transformed my bungalow."
  • ISO9001
  • BSI Group
  • Fensa
  • CHAS
  • Constructionline
  • Secured by Design