EYG Windows

Conservatory in Gainsborough, Lincolnshire

Stuart Allsop and Samantha Miller, Gainsborough, Lincolnshire

Why did they choose EYG?

  • Ageing conservatory had seen better days
  • Space was no longer comfortable
  • Octagonal shape meant area was underused
  • Cold full-length windows allowing heat to escape
  • Damp and moisture was causing unsightly mould
  • Wanted to redesign space to be used as a chill-out area
  • Keen to create a room that was useable all year round

What did we do?

An existing garden room was in place which measured 3m x 3m but not all the space could be used because of its angled corners, so a square-shaped design was chosen to replace this conservatory in Gainsborough.

It was believed the original base would need completely ripping up and re-laying so a drain could be repositioned but, fortunately, this turned out not to be the case – saving time and reducing costs.

By incorporating a full-height wall into the conservatory design it allowed a TV to be positioned at eye level, transforming the space into another living area where people can relax.

The end result is a beautiful room which overlooks the garden and is filled with natural light, making the property feel more homely and welcoming. 

How long did it take?

  • This project was broken down into stages to make it more manageable, but in total took just over a month of on-site work to complete.
  • Dismantling the old structure only took a day and the new foundations were laid in four days.
  • A fortnight was allocated for building up the full-height wall and the French doors so the conservatory build itself only took another week to finish. 
  • ISO9001
  • BSI Group
  • Fensa
  • CHAS
  • Constructionline
  • Secured by Design